Blog

Krenimo sa rješenjima

Krenimo sa rješenjima:

Kada bi globalni servisi za razmjenu novca poput PayPal-a i Stripe-a proradili u punom kapacitetu za crnogorsko tržište – računajući i prijem novca – a pored njih država učinila što je potrebno da bi se smanjile cijene poštanskih usluga – dobili bismo:

Priliku da oko 1.500 ljudi iz Crne Gore mjesečno zarađuje oko 400 €, što bi značilo godišnji izvoz usluga u vrijednosti od preko 7 miliona eura. A ako bismo slijedili prosjek regiona, mogli bismo imati prihod od preko 100 miliona eura godišnje. To je oko 10.000 bruto prosječnih godišnjih plata u Crnoj Gori.

Dodatno, to bi značilo mogućnost direktne prodaje svakog proizvoda iz naše zemlje. Kada bi se po glavi stanovnika prodavalo roba i usluga onoliko koliko je prosjek na svjetskom nivou koji ostvari samo globalni servis Amazon – u Crnu Goru bi se slilo preko 20 miliona eura. Podsjetimo: ova vrsta poslovanje je u ogromnoj ekspanziji.

Prethodna vlast nije željela da čuje za naše predloge – ponavljamo ih novoj vlasti. Insistirajmo da se sa promjenom vlasti mijenjaju i prakse jer samo to je put

Ka

Opštem

Dobru