O nama

Ljudi imaju pravo na život i osmijeh. Napominjemo da niko nema pravo da građaninu uvlači ruku u novčanik. Dižemo glas protiv toga da telekomunikaciona kuća može da mijenja ugovor bez potpisa građanina, da računima za električnu energiju plaćamo energetske tajkune, da se opterećuju preko svake mjere mali privrednici… Ukazujemo na loše prakse. Promovišemo dobre.

Sumnja u nepravilnost bilo kojeg pojedinca koji zloupotrebljava položaj završiće pred državnim organima, jer ćemo predavati prijave. Čekaćemo njihove odgovore i boriti se da zakon vlada za sve jednako, poštujući te iste zakone u našem djelovanju.

Skup smo pojedinaca koji vjeruje u institucije, sve dok te iste institucije poštuju građane. Kada ne bude tako, onda će one same biti predmet naših inicijativa. Ne može se to svakom svidjeti, ali mi otvoreno o svemu govorimo i pišemo. Bez kompleksa, ne štiteći ničiji interes osim onih kojima i mi pripadamo – građanima.

Mi smo pokret koji okuplja slobodne pojedince koji se bore za svoja prava.

Očekujemo ljutnju od strane lobija, korporacija, političkih stranaka, ali kad si uvjeren da radiš pravu stvar, ostalo ne treba da te brine. Normalan život zavisi samo od nas i znamo da se to nijednom monopolu ne dopada.

Nas nadahnjuje ideja slobode. Nema lidera, naš jedini lider je primjer.

Borba koja je pred nama je velika i svaka prepreka nas inspiriše da otklanjamo nedostatke počev od nas samih.

Ako misliš da ovo ima smisla i da je potrebno, možeš poslati mejl na adresu info@kod.org.me.

Možeš biti jedan od nas.
Jer od tebe, od nas i zavisi.

PREPORUČUJEMO