Blog

Akcija!

Akcija!

Pokrenuli smo inicijativu za sadnju 100.000 stabala. Postigli smo prvi cilj iz PLANA – ideja je postala vidljiva i podržao je OGROMAN broj građana.

Nijesmo populisti, već radimo ono što kažemo. Narednih dana ćemo simbolike radi zasaditi prvih deset stabala – sadnica. Ali tek tokom oktobra počinje prvi talas sadnje stabala.

Do tada, otvorili smo žiro-račun 520-39659-20 (Organizacija KOD – svrha plaćanja ZA 100.000 STABALA) na kome će se slivati sredstva svih koji žele da pomognu akciju. Ako želiš da podržiš akciju uplati 1 €, 2 €, 5 €, 10 € ili koliko možeš i želiš – i mi ispisujemo novu stranicu – građani svojim aktivizmom pokreću institucije da rade svoj posao.

Svakog ponedjeljka ćemo vas izvještavati o stanju na računu i uplatama (poštujući anonimnost, osim ko drugačije ne naglasi) – za prvi korak nam je potrebno 1.000 €. Novac će se trošiti isključivo za potrebe procesa sadnje stabala – niti jedan cent mimo ove svrhe neće biti utrošen. Nema honorara, nema naknada, svi smo volonteri i – sve radimo za dobro zajednice. Svi građani će imati uvid u kompletnu dokumentaciju o prikupljanju i trošenju novca – potrebno je samo da se to zatraži mejlom preko adrese info@kod.org.me

Mi građani – zahtijevamo da vlast poštuje nas – i da stane uz incijativu garađana – a ona to može i ima odakle – uskoro ćemo i to objasniti i iznijeti stavku po stavku kompletnog plana.

Možeš da se uključiš sa idejama- ovo je i tvoja akcija, jer od tebe, od nas zavisi.

Krenimo

Od

Drveća