Zahtijevajmo odgovornost da bismo sačuvali naše resurse

datum:

autor:

Prije nekoliko dana opljačkana je poslovnica Montenegro Airlinesa – otuđena je manja količina dnevnog pazara. Javnost je alarmirana, a policija traži krivca.

Kad smo kod “otuđenog” novca - Montengro Airlines je prošlu godinu završio sa gubitkom od 76,5 miliona eura - prosle godine je minus uvećan za 4,6 miliona, a samo domaćim kompanijama duguje 26,6 miliona. Građani su samo prošle godine, nevoljno, nakon odluka Vlade - pomogli kompaniju sa skoro 10 miliona eura.

Javnost nije alarmirana, a državni organi nisu pronašli krivca – jer ipak su milioni u pitanju.

Što je, dakle, šteta veća - manji je alarm.

Sa druge strane, na istom kontinentu, prije nekoliko dana, francuski ministar Nikolas Ulo podnio je ostavku jer je razočaran što Vlada u kojoj sjedi nije učinila dovoljno u resoru koji je on vodio.

Naš ministar u čijem je resoru Montenegro Airlines umjesto ostavke nudi da sada mjesto odakle Montenegro airlines uzlijeće u enormne gubitke - Aerodrome Crne Gore - preda još nepoznatim zakupcima pod nejasnim uslovima.

U Francuskoj Vladi ministar ponosi odgovornost čak i kada je javnost ne traži, u našoj ministar se ponaša kao da je odgovornost ne postoji.

Francuska prosječna plata je 2.225 €, crnogoska 511 €.

Zahtijevajmo odgovornost da bismo sačuvali naše resurse – trebaće i našoj djeci. Zahtijevajmo to ODMAH.

 

Krenimo u

Oslobađanje

Drzave